do nagłówka nowe miasto do nagłówka (2) nowe miasto do nagłówka (3) nowe miasto do nagłówka (5) nowe miasto do nagłówka (6) nowe miasto do nagłówka (8) nowe miasto do nagłówka (7) nowe miasto do nagłówka (9) nowe miasto do nagłówka (1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szanowni Państwo,

Lokalna Grupa Działania zaprasza do udziału w wizycie studyjnej mającej na celu poznanie w praktyce zasad funkcjonowania  inkubatora kuchennego. Wyjazd odbędzie się w dniach  13 - 14 września 2016 roku. Gościć nas będzie LGD Gościniec 4 Żywiołów z Małopolski, która zaprezentuje nam projekty oraz miejsca związane z przetwarzaniem, promocją i sprzedażą produktów lokalnych, które powstały w ramach projektu „Produkt Lokalny Małopolska - rozwój lokalnej przedsiębiorczości i przetwórstwa w oparciu o partnerską inicjatywę edukacji ekonomicznej mieszkańców oraz regionalny system marketingu produktów z Małopolski”.

Inkubator kuchenny jest miejscem przeznaczonym dla drobnych przetwórców produktów rolnych, firm cateringowych oraz rolników, którzy mogą przygotować i przetwarzać swoje produkty w dobrze wyposażonych i przygotowanych do tego celu, zgodnie z obowiązującymi przepisami, pomieszczeniach. Może też służyć przechowywaniu produktów. Z inkubatora mogłyby korzystać także osoby indywidualne, np. wczasowicze, chcący przygotować przetwory. Inkubator przetwórstwa lokalnego może zatrudniać specjalistów, aby służyli pomocą od strony prawnej, technologicznej, marketingowej, może też być wyposażony w narzędzia informatyczne potrzebne do sprzedaży i dystrybucji produktów rolnych. Więcej informacji na ten temat pozyskacie Państwo podczas wizyty studyjnej.

W wyniku prowadzonych konsultacji z mieszkańcami, zgłoszono potrzebę uruchomienia inkubatora kuchennego na naszym terenie. Dlatego  uwzględniliśmy w naszej strategii środki na jego utworzenie. Zrealizowanie tego projektu może także dać pracę mieszkańcom, lepiej wykorzystać zasoby lokalne, a wyprodukowane produkty mogą stać się wizytówką naszego obszaru. Dlatego wszystkich tych, którzy są zainteresowani utworzeniem inkubatora lub projektami mającymi na celu promocję i sprzedaż produktów lokalnych, serdecznie zapraszamy do udziału w wizycie studyjnej. Udział w wyjeździe do Inkubatora Kuchennego jest bezpłatny, z Państwa strony oczekujemy tylko na symboliczne wpłaty w wysokości 50 zł na pokrycie dodatkowych atrakcji.

Ilość miejsc jest ograniczona. Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa do 31 sierpnia br., mailem lgdpm@wp.pl lub osobiście w biurze LGD - Przyjazne Mazowsze, o zakwalifikowaniu decyduje kolejność zgłoszeń. Poniżej program wizyty.

                                                                         Małgorzata Najechalska

                                                                              Prezes Zarządu          

 
 
 
 
 
 

© Copyright ugnowemiasto.pl