do nagłówka nowe miasto do nagłówka (2) nowe miasto do nagłówka (3) nowe miasto do nagłówka (5) nowe miasto do nagłówka (6) nowe miasto do nagłówka (8) nowe miasto do nagłówka (7) nowe miasto do nagłówka (9) nowe miasto do nagłówka (1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Program Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus- Podprogram 2023

 

 
 
 
 

CEL OGÓLNY:

Przeciwdziałanie deprywacji materialnej przez udzielanie pomocy żywnościowej osobom najbardziej potrzebującym oraz zapewnianie środków towarzyszących wspierających ich włączenie społeczne w okresie: kwiecień 2024 - listopad 2024

CELE SZCZEGÓŁOWE:

  1. organizacja i koordynacja sieci dystrybucji pomocy żywnościowej składającej się z organizacji partnerskich regionalnych i lokalnych
  2. racjonalne zagospodarowanie artykułów spożywczych otrzymanych z IP oraz z innych źródeł, na potrzeby udzielania pomocy żywnościowej osobom najbardziej potrzebującym
  3. przekazanie artykułów spożywczych osobom zakwalifikowanym do otrzymania pomocy żywnościowej zgodnie z zasadami Programu
  4. prowadzenie działań w ramach środków towarzyszących wśród osób najbardziej potrzebujących
  5. zakwalifikowanych do objęcia pomocą żywnościową, mających na celu włączenie społeczne
  6. udostępnienie osobom zakwalifikowanym do otrzymania pomocy żywnościowej zgodnie z zasadami Programu dodatkowej żywności pochodzącej z darowizn

KRYTERIA KWALIFIKOWALNOŚCI:

dochód nieprzekraczający 265% kryterium dochodowego określonego w art. 8 ustawy o pomocy społecznej, tj.

  1. dla osoby samotnie gospodarującej - 2.056,40 zł 
  2. dla osoby w rodzinie - 1.590,00 zł 

oraz przynajmniej jedna z przesłanek trudnej sytuacji życiowej, o których mowa w art. 7 ustawy o pomocy społecznej.

 

OKRES DYSTRYBUCJI ŻYWNOŚCI: maj 2024 – listopad 2024

 

ZESTAW ROCZNY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH 

artykuły spożywcze w łącznej ilości ok. 34 kg dla jednego odbiorcy, w tym:

1. Artykuły warzywne i owocowe

  • Groszek z marchewką 1,60 kg
  • Koncentrat pomidorowy 0,96 kg
  • Dżem truskawkowy 1,20 kg

2. Artykuły skrobiowe

  • Makaron jajeczny świderki 2,50 kg
  • Mąka pszenna 4 kg
  • Kasza jęczmienna 1,50 kg
  • Płatki owsiane 1 kg
  • Herbatniki maślane 0,60 kg
  • Kawa zbożowa rozpuszczalna 0,40 kg

3. Artykuły mleczne

  • Mleko UHT 6 l
  • Ser podpuszczkowy dojrzewający 1,20 kg

4. Artykuły mięsne

  • Szynka wieprzowa mielona 1,20 kg
  • Szynka drobiowa 1,20 kg
  • Pasztet wieprzowy 0,48 kg
  • Szprot w oleju 0,68 kg

5. Cukier

  • Cukier biały 4 kg

6. Tłuszcze

  • Olej rzepakowy 4 l

7. Dania gotowe

  • Fasolka po bretońsku 1,50 kg

 

Kwalifikacji do udziału w Podprogramie 2023 dokonuje

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Nowym Mieście

telefon 601 457 447

 

 
 
 
 
 
 

© Copyright ugnowemiasto.pl

 
 
 
 

Projekt i wykonanie:  Software & Service